IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес уроците от Аполо 11, които не трябва да забравяме

НАСА не стъпи на Луната сама, направи го в сътрудничеството между правителството, индустрията и науката

17:37 | 17.07.19 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: gettyimages</em></p>

Снимка: gettyimages

Последна актуализация: 03:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 3
Solar Power
преди 4 години
Нали ги видяхме и руснаците с Буран :) Пълня излагация. Летя веднъж и то празен и струва 1 трилион долара. О и без малко да забравя... Земята е плоска, континента Австралия не съществува, Всичи кораби на американците са снимани в Дисни и сред нас живее тайна раса от рептили ! Много е възможно и ти да си от тях :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 10
Стоян Петров
преди 4 години
Не изчетох статията, не ме интересува. Знам само, че причината да стъпят на луната е това, че СССР изпрати първо човек в космоса. Ако руснаците бяха успели да изпратят хора на Марс, те щяха да направят същото на Юпитер. Само че на *** силите им са до околоземна орбита.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 9
ABBA
преди 4 години
Бизнес уроците от Аполо 11, които не трябва да забравяме Да не забравяме, че като гледаме документалният филм, за излитащата ракета, огромните двигатели се тресат и е цяло чудо, че това отива на ниска орбита около земята.А защо вибрират?Руските космически кораби са с двигатели с доста по-малк сопла.Кое ще рече, че 600 кила гориво за секунда се смесват адекватно с окислителя и тече горене без детонации.Сергей Корольов е казъл, че американците се опитват да влезат в капан, от който руснаците са избягали.Огромен двигател - неадекватно смесване на гориво и окислител - детонации - вибрации - скапване на дигател и/или окачване.Просто като гъбена чорба.Ама пусти Холивуд, яко пудри мозъци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още